5 förlossningsfrågor - 5 svar.

1. Födde du på beräknat datum?
- Ja med Alicia, men med Kevin gick jag över 10 dagar och Tilda 1 dag.

2. Hur startade din förlossning?
Alicia - Jag hade värkar till och från i en vecka och sen tre dagar innan BF blev det mer och mer. På BF hade jag tid hos barnmorskan och mina föräldrar körde mig dit eftersom A jobbade. Fick så fint sitta på en sopsäck i pappas bil ;) Hade några värkar hos bm och berättade för henne att slemproppen gått. Hon bokade inte in fler besök. På eftermiddagen tyckte min mamma att jag skulle ringa förlossningen och be om en kontroll, jag var inte alls sugen på det men åkte in. Hade värkar hela vägen in och ville mest krypa ur skinnet... tills vi närmade oss sjukhuset... då avtog dem.
Kevin - Värkar till och från i någon vecka runt BF, sen avtog dem. Låg mest i sängen på grund av mitt mående (panikångest & lågt blodtryck). Var inne på en misslyckad hinnsvepning 4 dagar innan han föddes. Gav upp, men sen 9 dagar över så fick jag lite kraftigare värkar och vi åkte in. Öppen 2cm och fick åka hem igen. Ett dygn senare fick jag värkar av en annan karaktär, de strålade ner i benen, så vi ringde och åkte en stund senare, med ett stop på Mekonomen medan jag satt och hyperventilerade mig igenom två värkar i bilen haha.
Tilda - Åkte fram och tillbaka till förlossningen i två veckor eftersom jag mådde dåligt både fysiskt och psykiskt. Inte en enda känning och varken jag eller bebis var redo så någon igångsättning fick vi inte. Bokades ett besök för eventuell igångsättning dagen efter BF och när vi åkte in fick jag lätta värkar i bilen.

3. Hur lång tid tog din förlossning?
Alicia - värkar i tre dagar, på förlossningen från 6cm öppet tills bebis var ute tog det 3h och 20 min.
Kevin - värkar i fyra dagar, kom in på förlossningen och var öppen 3cm vid 18 och han var ute 19.21
Tilda - öppen 3cm kl 8 på morgonen. Beslutades att sättas igång eftersom jag ändå hade lätta värkar. Vattnet gick direkt vid försök att sätta ballong. Värkstimulerande dropp sattes vid 10.30 men inte mycket hände förrän vid 12, och vid 13.30 var hon ute.

4. Upplevde du din förlossning som bra?
Alicia - Ja, visste ju inte vad jag hade att vänta, gick dock fort och vi var lite chockade över att allt var över efter 3h på förlossningen.
Kevin - Nej. Önskar såå att vi vetat att han var så stor, så han sluppit fastna och jag sluppit det traumat.
Tilda - Både ja och nej. Var väl inte vad jag tänkt mig, och önskar att det inte gått så fort och att personalen lyssnat mer på mig

5. Vikt & längd på ditt lilla mirakel?
Alicia - 3310g & 51cm
Kevin - 5020g & 51cm
Tilda - 4550g och 51 cm

Gillar

Kommentarer

Desirée Borgström
,
<p>Ja gör du så, uppskattar dock om du länkar till mig </p>
Therese,
<p>Den lånar jag, är det okej? </p>
Http://misstossequeen.se