Akuttid, blodprov och ekg.

Idag när jag lämnat Kevin & Alicia i skolan så traskade jag och Tilda hem för lite mys på tu man hand. Bara hon å jag. Men så bestämde jag mig för att ringa vårdcentralen och prata lite om vad som hände här om natten. Efter en stunds dividerande fick jag en akuttid hos läkaren. Svärfar hämtade mig och Tilda, och han åkte hem med henne medan jag gick in hos doktorn. Doktorn var sen, men tillslut var det min tur. Berättade om hur det varit i sommar, huggen i hjärtat, hjärtklappningarna och smärtorna i bröstet. Vi pratade lite och sen fick jag ta blodprov, saturation och ekg. Allt var tipptopp fick jag veta när jag återigen satt på doktorns rum.

Jag har levt med panikångest sen 2011. När jag får en ordentlig panikattack så simulerar kroppen känslan av en hjärtinfarkt. Fast på höger sida. Jag vet då att det bara är en panikattack och tar det med ro, kanske stressar ner en smula. Men jag vet att jag inte kommer dö i alla fall.

Och sen några månader tillbaka har det istället varit på vänster sida. Hjärtat.
Natten till söndag vaknade jag av en sjuk smärta över bröstet/hjärtat, det strålade ut i armen och det tog 30-45 minuter innan det släppte. Precis innan det släppte tänkte jag väcka A och be honom ringa ambulans. Men så stod jag ut lite till, och det blev bättre.

Sen igår kunde jag inte släppa hur det hade känts. Rädd, skrämd och orolig.

Men idag fick jag veta att mitt hjärta mår bra, så jag behöver inte vara orolig för att somna om kvällen och inte vakna upp igen. Jag är frisk, fysiskt frisk 💛

Gillar

Kommentarer