Arg & rädd.

Idag fick vi nästan åka skridskor till förskolan, vilken isgata! Men, vi kom fram hela tillslut. Mormor kom på kaffe och sen traskade vi ner i byn för att möta upp Alicia, mormor gick hemåt och jag & tjejerna gick in och hämtade lilleman på förskolan. Helt underbart väder, vindstilla, sol och några minus.

Precis efter att jag tagit dessa fotona så svänger vi ut på 70-vägen som vi måste gå på en liten bit för att komma hem. Det brukar gå superbra, Alicia går först och sen går jag med vagnen som Tilda sitter i och Kevin håller i och han går på insidan och vagnen är då ytterst. Vi har alltid superkoll på trafiken, både jag och barnen. Hör vi att det kommer bil eller lastbil bakom så har vi koll framåt med. Vi tar aldrig för givet att bilarna ska köra ut, men blir glada om det gör det. Både jag och barnen är beredda på att hoppa ut i gräset om det behövs, men händer väldigt väldigt sällan.

Idag var vi med om något som gjorde barnen rädda, och mig rädd & fruktansvärt arg.

Vi ser att det kommer en bil emot oss, och jag håller koll på den och tror att den ska svänga ut lite för att inte köra så nära oss, och visst svänger bilen.... emot oss! Det var fortfarande väldigt halt på vägen trots att solen och trafiken fått den värsta isbeläggningen att smälta. Jag tittade rakt på föraren, som tittade tillbaka på mig och fortsatte att styra bilen mot oss. Mellan bilen och Tildas vagn var det inte många centimeter och jag tryckte ut Kevin i gräset. Det hela var över på några sekunder, men det kändes sååå mycket längre. Och det värsta av allt, föraren var fullt medveten om vad han (ja jag såg att det var en kille) gjorde och tittade rakt på mig.

Jag är fortfarande upprörd, ledsen, arg och en smula mållös. Varför gör man så? Jag ser det som ett direkt hot mot både mig och barnen. Vad ville han ha sagt med detta? Att vi inte har på vägen att göra och förtjänar att bli nermejade?

Ja, det finns en annan väg för oss att gå, men den är ännu värre och jag känner inte att den är säker den heller. Visst, det är genom byn och vissa kan nog tycka att den är säkrare för barnen. Men, stora delar av vägen saknar trottoar, där det är trottoar är det på många ställen oframkomligt på grund av för smal trottoar för vagnen, eller misskötta buskar vilket betyder att vi då måste traska rakt ut på en 50 väg. Det finns ett hus vi måste g förbi där det ofta springer lösa hundar, och vi måste korsa fler vägar än vad vi gör när vi går som vi gör nu, med en liten bit på 70 väg och sen cykelväg resten av biten.

Fy fan för dig och din bil!

Gillar

Kommentarer