Att tro på sig själv och skriva ett bra CV

I samarbete med vindex.se

Har du ett uppdaterat och bra CV? Jag har! Det uppdaterades i våras och jag fick superfina kommenterar från mina handläggare om hur jag hade skrivit. Innan dess var mitt CV allt annat än bra och jag är ganska säker på att det var därför som både intervjuer och jobberbjudanden lös med sin frånvaro. Dessutom hade jag döpt mitt CV till mitt_namn_cv2010. Och skickade alltså ut det 2018 haha. Inte så bra kanske!

När man skriver ett CV så ska man vara noga med att vara tydlig. Tydlig och framhäva de bra bitarna, sälja sig själv som arbetskraft och visa vad man går på. Det är jättesvårt! Man måste ha en stark tro på sig själv och att man vet vad man kan. Ibland känns det som att man överdriver en smula också, men det är nog mest för att man inte är så van vid att sälja sina talanger och egenskaper sådär.

Sen kan det vara superbra att vara ansluten och med i någon form av rekrytering, som Vindex rekrytering för att få lite hjälp med att knyta kontakter och skapa ett nätverk vilket är otroligt viktigt i jobbsökarprocessen det med. Många rekryteringsföretag är ju nischade inom en viss arbetsmarknad och kan hjälpa dig att få jobb i ett kick! Mitt tips för dagen är alltså att du ska se över ditt CV, kanske ta hjälp med att skriva ett uppdaterat och aktuellt CV & PB och kolla upp vad det finns för rekryteringsföretag som kan passa dig och din framtid bäst =)

Gillar

Kommentarer