Barnens rätt.

¤ betalt samarbete med ejderadvokat.se ¤


Ni som följt mig och bloggen ett tag vet också att jag och barnens pappa separerade förra året. Det var en smidig och bra separation och det är jag verkligen tacksam för. Vi samarbetar så gott vi kan gällande allt som rör barnen, och dom har verkligen försökt spela ut oss och köra över oss många gånger. Men klart man måste prova ;)

Vi har barnen varannan vecka med byte om söndagar. Tidigare hade vi fredagar men det funkade inte så bra för pappan som för mig så vi testade söndagar och det funkar bra för alla parter nu. Och vi löser det mesta genom att kommunicera och hjälpas åt. Samma sak med barnens alla tider på hab, bup, tandläkare och logoped. Det är inte självklart att den som har barnen den veckan ska ta besöket utan vi hjälps åt i den mån det går där med vilket jag tycker är superbra. Förra veckan när jag var barnfri fick jag följa med Tilda till logopeden på torsdagen och tandis på fredagen, och då fick jag ju en massa extratid med henne :)


Jag har vänner och bekanta som inte alls haft det lika lätt när de separerat och det har slutat med en vårdnadstvist. Jag är tacksam att vi inte hamnade där för jag tror det skadar barnen otroligt mycket om föräldrarna inte kommer överens. Och det är ju faktiskt inte så att en mamma eller pappa har rätt till sina barn, utan det är barnen som har rätt till sina föräldrar, och bra och trygga hem.


Men om man nu skulle hamna i den tråkiga situationen så kan man det vara superbra att anlita en advokat vid vårdnadstvist så man har goda förutsättningar att få den hjälp och expertis som kan behövas.

Ejder advokatbyrå har klienter i hela sverige och kontor i Stockholm samt västra och södra delarna av landet Behöver man hjälp med tvist, umgänge eller boende så kan det vara ett ypperligt tillfälle att kontakta dem för att få rådgivning eller hjälp då dom tar stor erfarenhet inom detta område.


Jag önskar ingen att hamna i den situationen, men ibland kan det krävas att det faktiskt blir ett juridiskt beslut på hur barnen ska bo, vem de ska träffa osv för att undvika en massa tjafs om vem som vill vad och när. Lider så med dessa barn och föräldrar, men tur det finns hjälp att få så man kan ta sig igenom det lättare.

Gillar

Kommentarer