Djurvän? Husägare? Se hit!

I samarbete med skorstensskyddaren.se

Cover image for Har du ett hus och är djurvän? Då är denna kampanjen för dig!


Har du hus? Då tycker jag inte du ska låta bli att läsa detta inlägget 👌

Många hus har en skorsten, och man kan stöta på en del problem med dessa. Är det inte fukt ifrån regn & snö så kan det vara kvarterets största fågelfamilj som valt att bygga ett stort bo precis i eller på din skorsten. Inte nog med att det förstör funktionen för dig, och skräpar ner i skorstenen.. det är även farligt för fågelfamiljen!

Det är ganska enkelt att fixa, och blir enligt mig väldigt snyggt också. Ett måttanpassat skorstensskydd i form av en skorstenshuv blir också ett fågelskydd. Win-win för alla parter! Det måttas exakt för din skorsten och man kan även få hjälp med monteringen så det görs på rätt sätt.

Dessutom är priserna på den här sajten riktigt bra jämfört med andra jag kikat på - kika in du också!

Vem vill inte göra både naturen och huset en stor tjänst för att underlätta? Vet du vad som händer om det är öppet rakt ner i din skorsten och det blir fuktigt i den en längre tid? Den vittrar sönder och då kan du inte använda den.

Har du själv inte hus så känner du säkert någon som har, varför inte ta upp detta till diskussion om du ser att det fattas ett fågelskydd. Kanske har du en sommarstuga eller ett torp som behöver ses över. Jag tycker verkligen att detta är viktigt och att det inte är något man ska dra ut på och göra sen eller bara strunta i, det kan få stora konsekvenser i slutändan.
Om fåglarna bygger bo uppe på skorstenen så är det ganska lätt för husägaren att upptäcka, men om de bygger boet i skorstenens kanaler så går det obemärkt förbi och en hel fågelfamilj kan minsta livet när du använder din skorsten. Onödigt tycker jag!


  • T I P S

Gillar

Kommentarer