Ett halvår har gått.

Sex månader har nu gått sen den där fredagen som började så bra med glada barn, lek i parken och sol.. för att sen bli mörk & hemsk. Vi förlorade vårt hem den fredagen.

Blogginlägget jag skrev dagen efter finns att läsa här

Jag känner mig fortfarande hemlös. Finner ingen harmoni i kroppen. Ingen känsla av att vara hemma. Jag bara är här, i vår trånga lilla lägenhet. Och det är fortfarande saker kvar att ordna med. Försäkringsbolaget gav många löften i början, löften som visade sig vara allt ifrån sanna. Själva husförsäkringen var den delen som löste sig bra, och vi är sjukt tacksamma för Markus på Folksam och hans hjälp. Men den andra biten, med lösöret... den är fortfarande inte klar och det finns fortfarande mycket frågor.

Vi har förstått efterhand att många tror att försäkringsbolaget står för vår hyra och att vi fått ut bra med pengar. FEL! Vi står för hyran själva samtidigt som vi fortfarande står för en hel del kostnader för huset såsom vatten, elavgift, sopavgift m.m.
Och bra med pengar har vi verkligen inte fått ut. Allt vi inte kunde visa kvitto på fick vi minimumbelopp på. Exempelvis en sak som inhandlades några månader innan branden, vi säger 400:- nypris. 40-45:- tack vare att vi inte hade kvitto. Samma med all mat vi hade. Fem personer, bebis som fortfarande åt mycket ersättning som vi bunkrade, välling, burkmat, dubbla frys & kulskåp och stort skafferi + godisskåp och kryddskåp. 1500:- fick vi.

Så nej, jag är inte alls nöjd. Men jag vet inte om jag orkar överklaga. Man har rätt att få en annan handläggare om man inte är nöjd. Man har rätt att få omprövning inom ett år. Men orkar jag ta den striden?

Just nu vill jag bara att saker och ting ska börja falla på plats med jobb och boende, så vi kan känna oss trygga igen ❤

Gillar

Kommentarer

Jennifer,
Klart ni ska överklaga!!
missjennifer.se
Jennifer,
Klart ni ska överklaga!!
missjennifer.se
Jennifer,
Klart ni ska överklaga!!
missjennifer.se
Jennifer,
Klart ni ska överklaga!!
missjennifer.se