Ett nytt hem.

Här om dagen spenderade jag med att försöka nå ut till alla jag känner och be dem hjälpa mig att hitta hyresvärdar i kommunen. Svägerskan hittade några nummer och jag ringde och skickade sms och mail. På kvällen ringde telefonen och jag blev erbjuden en lägenhet. Idag var jag och Alicia och tittade på den, och så skrev vi kontrakt.

Tårarna har runnit sen dess. Det går lixom inte att stoppa.

Det är verkligen kaos i hjärnan. Det är så mycket som ska ordnas. Jag måste till soc för att lämna in mina papper för att söka försörjningsstöd och innan dess är det ett ton papper som ska skrivas ut och skickas efter från olika myndigheter. Jag ska söka bostadsbidrag, jag ska ordna med elabonnemang, internet, adressändring.. ja listan kan göras lång.

Ännu längre blir listan på vad jag behöver. Lägenheten är inte optimal. I papperna står det att det är en trea. Men egentligen är det nog en tvåa. Om jag struntar i att ha ett köksbord så kan jag ha en bäddsoffa och tv-hörna. På så vis får Kevin och Tilda dela på ett ganska stort rum (det som kanske var avsett för vardagsrum) och Alicia får ett rum hon med.

Det är så mycket jag behöver, och kommer att behöva.. Och när kontot ekar tomt är det inte så lätt att fixa heller.

Men ja, nu är den biten avklarad iallafall och jag kan sluta outa i alla facebookgrupper att jag söker boende.

Så får jag bara in pengar till hyran innan den siste så får jag nycklarna då också.


Ett hem, mitt hem.


Gillar

Kommentarer

Mittstoraliv
Mittstoraliv,
Grattis till lägenheten och allt brukar lösa sig🌸
nouw.com/mittstoraliv
Jennifer's syn på livet ,
Du kan ansöka om möbelbidrag från soc 🙂
jenniferssynpalivet.nu
hjartebarnsmamman
hjartebarnsmamman,
Det gjorde jag när vi separerade när Alicia var bebis men fick avslag eftersom dom ansåg att jag skulle ta hans möbler och att han kunde köpa nya eftersom han hade jobb och inkomst 🥺🧐
nouw.com/hjartebarnsmamman