Fäääääärdig!

Åh vet du vad? Jag är K L A R !! Done! Jaha och med vad, undrar du kanske?

Jo, när allt man ägde blivit förstört i en brand så ska man enligt försäkringsbolaget plita ner alla ägodelar (gärna detaljerat) i små (skiiiiiitlånga!) listor och skicka in till dom så dom kan räkna på hur mycket pengar det var värt, för dom.

Så det har jag alltså roat mig med de senaste veckorna. Några kvällar har jag suttit och skrivit så tangenterna på laptopen nästan spruckit. Andra kvällar har jag bara låtit det vara, inte orkat.

Men jag är alltså klar nu! Så nu ska det skickas in och sen ska vi vänta på beslut. Hade ju varit otroligt skönt att äga en tavla, eller mer än fem par strumpor. Vi har köpt på oss en bas, en bas till alla fem. Och möbler har vi inte mycket av det heller eftersom vi fortfarande trängs i en liten tvåa. Men så småningom ska vi flytta till större och då kommer vi behöva de där försäkringspengarna.

Det värsta är väl att vänta på svar om hur mycket de drar av för ålder och sånt. Kan ju spela ganska stor roll. Om jag köpte en möbel för 3999:- för fyra år sen så gav jag ju ändå fyra lax för den, men med åldersavdrag kanske jag bara får ut en tusing och ska då lyckas hitta en likvärdig möbel för den summan.. Blir ingen lätt match!

Någon som suttit i samma, eller ungefär samma, sits och vet hur det funkar mer ingående?


  • Branden

Gillar

Kommentarer