Första skoldagen.

Imorse när larmet ringer kände jag bara ren och skär lycka. ÄNTLIGEN! Jag har räknat ner sen dagen efter skolavslutningen. Missförstå mig inte, jag älskar mina ungar och älskar att umgås med dem, men när den ene har ADHD m.m och den andre autism och misstänkt ADHD så är ett tio veckor sommarlov inte det mest ultimata. Och det har märkts på K den senaste veckan. Utbrotten har varit många, långa och stora. Och att försöka förbereda honom när man själv knappt vet hur terminen kommer bli går ju inte heller.
Alicia har passat på att leva loppan de sista två veckorna av sommarlovet, vi har knappt sett röken av henne haha. Men nu är det skola igen och rutinerna och ordningen ska återställas.

Det var med ganska nervösa steg vi alla fem gick in på skolgården imorse. Alicia traskade iväg direkt, hon är så hemmastadd i skolan och kompisgänget så det var inga bekymmer alls.
Jag och Kevin gick tillsammans in. Letade upp skohyllan där det stod "RESURSEN" och han satte sina foppatofflor där utan problem. För ett år sen fanns det inte på kartan att ta av skorna direkt i hallen, de skulle av där han hängde jackan.
Vi hittade hans krok och han hängde av sig ytterkläderna. Med några minuter tillgodo väntade vi utanför resursgruppens klassrum, men K sa själv att han ville gå in allt eftersom det fylldes på med barn i korridoren.

Läraren hälsade, Kevin gjorde sig osynlig. Läraren lät honom va men informerade honom om att hon ville att han skulle gå och inte krypa, precis som de andra barnen. Jag tänkte direkt att det är kört. han vill inte. Vad gör ungen då... jo han säger tyst "okej" och ställer sig upp igen och använder fötterna. Tar sin väska och hänger den vid bänken, sen kramar han mig sådär spontant, pussar mig på kiden som han alltid gör och hoppar upp på stolen vid sin bänk. och säger med ett brett leende "hejdå mamma".
Svetten rann av mig, och jag snabbade mig ut innan han skulle komma på att han blev kvar där utan mig. Med en lärare han bara träffat en gång innan och med två andra elever han inte känner.

Hade mobilen på mig hela dagen från 8.30 till 13. Väntade på samtal. Inget kom. Hämtade sen en glad kille som utstrålade så mycket nöjdhet det bara går. Läraren sa att det hänt någon mindre sak men det var snabbt överstökat och löst och utöver det hade allt gått superbra.

Alltså! Mitt mammahjärta svämmar över av stolthet. Två fantastiska ungar som klarade den här dagen så himla perfekt!


Gillar

Kommentarer

Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Så härligt för K att dagen gick så bra 😃
nouw.com/jenniferssynpalivet