Graviditetsnojjor.

Jag har varit gravid 7 gånger och fött tre barn. Fyra av graviditeterna har gått längre än vecka 12 och varit både lika och olika varandra.

När jag väntade vårt första barn, Alicia, så hade jag en helt sjuk craving på krossad is. Jag bara åt och åt. Men jag suktade även efter typ puts/betong/murbruk. Smakade till och med på det, men det luktade betydligt bättre än vad det smakade 😂 Fick sen även för mig att jag tyckte om Anthon Bergs små marsipanbröd. Jag köpte massor, dagligen! Nu kan jag knappt titta åt dem utan att bli illamående.

När jag sen blev gravid igen, (fick missfall i vecka 14) så var det så annorlunda. Jag ville bara äta frukt.

Och när jag väntade vårt andra barn, Kevin, så började jag känna suget efter frukt och bär igen. Mycket mer än så blev det inte med nojjorna. Bara jag fick äta det som kändes fräscht och nyttigt.

Men sen med Tilda, herreguuuuud! Jag åt krossad/hackad is för glatta livet! I början frös jag in en sån is-låda varje morgon och åt under dagen. I slutet frös jag in fyra sånna iskubslådor på morgonen och två till på kvällen. Det är ett under att jag har tänder kvar i munnen av allt knaprande! En gång när vi varit i Halmstad för att kika på bebisen så var jag sååå sugen på is. Vi stannade till vid donken och bad om is men de hade en policy att inte sälja enbart is. A bad lite extra snällt och pekade på min mage så fick vi en xl-mugg med is :D Toootal lycka!

Men det var fler saker. Jag knarkade Novalucol, tuggtabletter. Ett stort paket med 100 tabletter varande max tre dagar!

Sen kom det där med suget efter murbruk/betong igen. Vägdamm. Bara tanken på det fick mig att dregla.
Det slutade inte där. Vi hade katt, kattlåda och kattsand. När man fyller på med kattsand så dammar det. Jag satt alltså och dreglade när jag rensade kattens skithus! 😂😂

Rå potatis åt jag i några veckor också. Testade det igen efter graviditeten. Fy farao så äckligt!

Vad har du/har du haft för nojjor/cravings när du varit gravid?


Gillar

Kommentarer

minframtid
minframtid,
När jag väntade Devin så hade jag cravings på pannkakor. Jag levde på pannkakor typ... och samarin pga halsbränna, haha. Med Lili åt jag bara makrill i tomatsås minns jag 😂
nouw.com/minframtid