Habiliteringen.

Halloj och godkväll! Här sitter jag och har nattat alla ungar, men än så länge sover bara två av dom. Gissa vem som är vaken! A är på utbildning i Hbg men är nog snart på g hem.

Tilda & Alicia har varit på förskola och skola idag medan Kevin har varit ledig. Efter att systrarna var lämnade så styrde vi bilen mot Ängelholm för ett första besök på habiliteringen. Började lagom kul med att dom stängt huvudentrén och att vi inte hittade. Men efter en lång promenad kom vi rätt, precis i tid också.

Vi togs emot av en kurator och en arbetsterapeut och följde med dem in på ett rum som Kevin genast blev nyfiken på. Där var kök, leksaker, rutschkana, böcker, bollar. Ja det mesta. Så medan arbetsterapeuten pratade och lekte med K så pratade vi med kuratorn och försökte sammanställa en bild av K, och lite planering. Vi vet ju knappt vad vi har att vänta och vi är ännu inte så insatta i allt vad funktionsnedsättningar, autism och npf innebär. Men det får ta sin tid och vi är öppna och mottagliga för det mesta.

Både arbetsterapeuten och K tjuvlyssnade på vad vi pratade med kuratorn om, och vi kom på tillsammans att bildstöd kan vara bra att ha hemma. Så det ordnade arbetsterapeuten & K tillsammans, och vi fick med hem. Det beställdes även timstock till K så vi lättare kan få honom att bryta situationer, och han kan ha lite koll själv på hur långa stunder han sitter och ritar eller spelar.

En bunte information, kontaktuppgifter och en ny tid, sen hade en timme sprungit iväg. Kevin var så nöjd så han fick tårar i ögonen när han insåg att vi skulle åka 😭💚

När vi var hemma fick han själv klippa ut sina bilder som var färdiglaminerade, och sätta upp på bildschemat. Riktigt nöjd kille!

Haha och sötungen tappade en framtand igårkväll. Kan knappt säga F eller S och ser så himla gullig ut 😍

Gillar

Kommentarer