Happy happy day!

Dom senaste två veckorna har jag fightats med kommunen, skolan, komvux och af för att få igenom att börja plugga igen. Det mesta har gått emot mig och det har känts ganska hopplöst emellanåt. Konversationen med af tog priset i fredags.


Jag
: Hej! Jag har ekonomiskt bistånd från socialen just nu, om jag börjar plugga till det jag vill bli, kan jag få något studiestöd från er då eftersom jag inte får csn?
Af
: Hej! Söker du jobb som det du är utbildad till?
Jag:
Ja jag söker jobb som barnskötare men de få jobben som kommer ut ligger så långt ifrån mig att jag inte kan ta mig dit eftersom jag saknar körkort.
Af:
Okej, hur skulle en ny utbildning underlätta för dig att ta dig till arbetsplatsen?

Jag: 😳😲🙄

Efter det samtalet gav jag upp hoppet. Fick dessutom ett mail om att rektorn troligtvis inte skulle godkänna min ansökan eftersom jag redan har ett slutbetyg från gymnasiet. Pratade med min jobbcoach och hon var på min sida och peppade mig, och skulle se om hon kunde påverka med sina tycken om varför jag borde få plugga. I det stora hela så handlar det om pengar. Alltid om pengar. Om jag ska plugga igen, och på distans.. så måste kommunen betala för min utbildning.

Och imorse plingade mailen till....Förstååååååår ni min lycka? Jag ringde min jobbcoach som blev lika förvånad som jag, och skrek grattis i örat på mig. På måndag börjar jag plugga igen! Nu ska jag "bara" ansöka om aktivitetsstöd också, men det är en annan femma ;)

Är så glad att jag har min jobbcoach, hon lyfter upp mig och hon tror på mig. Detta blir bra!


För er ska jag kämpa, för er gör jag allt. 💙

Gillar

Kommentarer