Har du koll?

I samarbete med forsakrat.se


Har du koll på dina försäkringar?
Jag kan stolt säga att jag har! Dock hade jag inte så värst bra koll ett tag, men det var innan vi behövde nyttja både hem & villaförsäkringen efter branden. Och jag är väldigt tacksam över att vi trots dålig ekonomi valde att betala avgifterna på våra försäkringar annars hade vi stått där helt utan ersättning.

Nu bor vi i radhus, som vi hyr. Vi har hemförsäkring och jag har precis ornat med att fixa en så kallad drulle med tanke på vår otur ibland, barnens prylar som blir fler och fler samt elektronik som bytats ut. Kommer jag undan med 750:- i självrisk istället för 1500 så blir jag himla glad när det kan hända olyckor ibland flera gånger om året.

Om du inte har någon koll på vad du behöver och vad som kan vara bra för dig så kan du enkelt gå in och göra jämförelser. Jag tycker det är skönt att ha alla försäkringar samlade på ett och samma ställe, och oftast när man har det så kan man få en rabatt också.

Det kan vara ganska skönt att sitta i lugn och ro och jämföra olika typer av försäkringar istället för att sitta i telefon med någon som bara vill att du tecknar just deras försäkring. Och det är verkligen inte alltid som den dyraste är bäst, det gäller att kolla upp villkoren och vad som gäller för just dig.

När Alicia föddes så tecknades det en barnförsäkring via facket, och vad vi fick fram av gubben som var hemma hos oss och pratade om den här försäkringen så skulle den var bra. Sen när hjärtfelet upptäcktes och A skulle ringa försäkringsbolaget och köra igång med ersättning för allvarligt sjukt barn, maten, alla körningar osv så visade det sig att försäkringen hade en karens på just sjukdom, på 6 månader. Vi fick inte en krona i ersättning och fick ta hjälp av vänner och familj för att ens kunna äta för dagen när vi låg inlagda nästan fyra veckor. Hade Alicias hjärtfel upptäckts tre dagar senare så hade försäkringen täckt... men det är inte säkert att Alicia hade levt då. Att ha 6 månaders karens på just sjukdom tycker jag är helt vansinnigt.
Men ja, vi lärde oss verkligen en läxa där, jämför olika försäkringar, olika bolag och olika nivåer. Dock är det väldigt olyckligt att behöva lära sig det efter en sådan sak, det tog ett tag att komma på fötter igen.

Så mitt tips till dig idag - kolla upp så de försäkringar du har täcker det du önskar!

Gillar

Kommentarer