Hard day.

Godkväll finisar! Snöar det hos er? Här dalar det ner och marken är vit 👀⛄

Jag sitter och tittar lite på Ernst, spelar på datorn och hoppas att lillfisen ska somna snart. Dom andra två gav upp för en stund sen och somnade. Varje kväll är det bråk, tjat, bus, gråt och skrik när det ska sovas och vi är så fruktansvärt trötta på det. Att dela rum när man är två så olika individer går inte. Men nu är det inte långt kvar till flytten 🙏

Jag dricker en koffeindricka, inte bara för att den är så rysligt god utan även för att palla va vaken en stund till. Dagen har varit lång och började med att katten klättrade upp i granen och jag vaknade av världens brak. Tänk er ett 40-tal julgranskulor som träffar golvet i hög fart och en katt som försöker riva sig fram mellan grenarna i ren skräck. Det hände två gånger innan klockan var 06.

Vi var i alla fall uppe i tid idag, om man nu ska vara positiv. Åt frukost och klädde på oss och sen satt vi och drällde vid tvn innan det var dags att gå upp till skolan. Vinkade hejsvejs till Alicia och sen gick jag med K & T vidare mot stora entrén. I vanlig ordning så sprang K runt runt runt. Gömde sig, skrek fula saker och ville gå hem när klockan ringde och det var dag att gå in i klassrummet. Tillslut gick han in så jag och T kunde lämna skolan och alla de blickar jag fick från föräldrar som var på plats för att titta på luciatåget.

Efter ett besök i mataffären så gick jag och T hem och fikade på lussebulle, lekte och hade Greta Gris-mys vid tvn. Sen gick vi upp till skolan igen för att hämta K som slutade kl 12. Han satt kvar i klassrummet och ritade när de andra barnen gick, så jag och T gick in till honom. Jag fick lite info från lärarna om vad som hänt under veckan, och det var inget kul alls. Gör ont i mig, och mitt hjärta blöder när K bara tittar på mig med stora ledsna ögon och säger att han inte alls gjort något och att alla ljuger. Han förstår inte..
Efter en stunds samtalande så tröttnar K och springer sin väg. Jag och T samlar ihop ytterkläder, stövlar och väska och går mot utgången där en fritidsfröken säger att K sprungit ut utan skor & kläder. Är inte förvånad och får sen även info av ett barn på skolgården som berättar att K sprang hem. Inte förvånad över det heller.

Kommer till trappen och möts av en superglad kille som undrar varför jag såg så ledsen ut. Orkar där och då inte vara pedagogisk utan frågar bara surt hur han tänkte?! Han tänkte inte, han bara gjorde.

Sen stängde K in sig på rummet och lekte. Dagen har varit ganska lugn sen dess om vi låtit honom vara. Knappt gått att prata med honom utan att han skrikit på mig/oss.

Jag är trött.
Trött på att inte nå fram.
Trött på att inte hinna före.
Trött på att inte förstå hur han fungerar och trött på att vara efterklok.

Jag vet vad som gör att han dalar, att han är utåtagerande. Rutinerna bryts i skolan flera gånger i veckan nu inför jul. I tisdags åkte dom iväg på julkonsert, det gick superbra och han tyckte det var kul. Idag var det luciafirande. Allt fokus för de flesta just nu är julen. Och efter julen vet K att vi ska flytta. Det är inte som det brukar och han fixar det inte.

Imorgon är det dags för ännu ett besök på BUP och den här gången ska K vara själv med psykologen som utreder honom 💚


Gillar

Kommentarer