Hur har flytten gått?

Nu är ni säkert nyfikna på hur flytten har gått? Det ska jag berätta ;)

Allt har gått kanon! Flyttlasset bar av som planerat förra lördagen, och jisses vilken lång lördag det blev! Men vi fick massor av hjälp med både flytt och barnpassning. Trötta som få på kvällen landade vi i säng utan att kolla vad klockan var, men den var garanterat inte ens 22. På söndagen försökte vi att ställa iordning så mycket som möjligt utan att ta ut oss allt för mycket eftersom en ny vecka också stod runt hörnet.

Måndagen kom, och svärmor kom upp och hämtade Tilda så jag inte behövde ha med mig henne till storasyskonens nya skola. Det var två nervösa barn som gick in på den nya skolgården och jag hade inte bara en klump i magen, utan två. Jag och Kevin följde Alicia in så hon hamnade på rätt plats, och hennes lärare och klasskompisar tog över så himla bra att den klumpen från min mage försvann med det samma. Sen gick jag och Kevin mot hans skolbyggnad och vi möttes upp av resursen med det samma. Jag hade ställt in mig på världens kaos och en unge som inte kunde släppa sin mamma. Jag var helt säker på att behöva stanna hos honom på skolan, och trodde inte han skulle klara av hela dagar (8.30-13.00) första veckan.

Några minuter över 9 ringde jag svärmor och sa att jag handlat på Coop och var på väg mot dem, helt i chock. Kevin var helt okej med att jag gick efter typ fem minuter och både lärare och resurs tog över på ett så himla bra sätt!
Jag fick sms av den ene resursen strax innan 12 om hur dagen gått, och sen mötte den andre upp när Kevin slutade och berättade hur det hade gått då med. Helt fantastiskt!

Alicia traskade hem själv när hon slutade kl 15, och var helnöjd med hur dagen gått! Resten av veckan flöt på, inga större konstigheter och Tilda skolades in på sin nya förskola utan några problem.

Sen kom fredagen, och samtalet kom. Resursen berättade med andan i halsen att Kevin rymt. Hon hade hunnit ikapp honom och fått stopp på honom, så vi kom fram till att hon skulle försöka locka tillbaka honom till skolan och funkade det inte skulle hon ringa igen. 20 minuter senare fick jag sms om att dom var tillbaka på skolan.

Jag tror att han var helt slutkörd efter en hel vecka av nya intryck, nya människor och så när han kom in i en matsal som helt plötsligt var proppfull av barn, vilket den inte var de första skoldagarna på grund av nästan 50% frånvaro pga covid-19, så blev det för mycket och han fick panik.

Men i det hela är vi så himla glada över hur bra det har gått. Alicia har funnit flera vänner och känner ingen skolångest, tvärtom så vill hon gå till skolan! Kevin var med och badade i simhallen idag, något han slutade göra med sin gamla klass i höstas.

Så ja, det går superbra! Imorgon väntar besiktning av lägenheten och sen lämna tillbaka nycklarna.
Vi börjar komma i ordning sakta men säkert men det är mycket som fortfarande ska fixas och donas med. Men vi är såååå glada att vi äntligen fick chansen att komma till byn, och vi trivs i vårt lilla radhus!

Och det här med att bara öppna altandörren och släppa ut ungarna..... UNDERBART!


Gillar

Kommentarer