Hur har pandemin påverkat dig?

I samarbete med inkomstforsakring.se


Hur har pandemin påverkat dig och din familj? Jag vet att det är många som blivit av med jobbet, eller som inte kan jobba på samma sätt som innan. För min del kan man ju tro att jag inte påverkas eftersom jag var arbetslös redan innan pandemin. Men jo, jag påverkas jag också. Som timmis har jag inte alls blivit inringd i den utsträckning som jag velat, eller behövt. Samma med sommarjobbet, det blev inte alls lika mycket timmar som tidigare somrar, och sen när jag åkte på småförkylningar som jag lätt hade kunnat jobba med innan pandemin så fick jag inte lov att jobba heller.

Och arbetsmarknaden är inte direkt fet just nu heller tycker jag. Så ja, det är ju fler än arbetstagare som påverkas.

Men du som har fast inkomst/jobb. Har du tänkt något på inkomstförsäkring till den dagen du kanske står utan jobb? Jag att det verkligen är något man bör teckna om man har råd med det, är ju inte en särskilt stor summa heller för den delen och om den dagen kommer att man står utan jobb så är det nog väldigt skönt att man en gång ordnade den där försäkringen.

Har du inte funderat på det innan så tycker jag du ska göra det nu, för även om pandemin verkar som att den är över så är det många företag som kommer vara påverkade av detta en lång tid framöver. Och har du en inkomstförsäkring redan så är det kanske värt att kolla upp villkoren och så på den så den verkligen täcker det du behöver.

Det går även att teckna som timanställd, och som egenföretagare. Dock får man läsa igenom villkoren så det blir rätt. På sidan jag länkat ovan kan man läsa om hur man går tillväga för att teckna en försäkring, vad det finns för olika typer av försäkringar, vem som kan teckna en, vad det kostar, hur länge den gäller och mycket mycket mer. Det som är värt att tänka på ät dock att läsa igenom villkoren ordentligt, både en och två gånger.

Dagens tips från mig till dig :)


Gillar

Kommentarer