Jag ringde nästan ambulans.

Godkväll alla finisar Hoppas ni haft en fin lördag!

Vår lördag blev inte riktigt som vi tänkt oss på grund av natten. Igår var vi bara precis hemma och hämtade ungarna på förskolor och fritids för att den köra tillbaka till Öa och hälsa på barnens kusin L och hennes mamma.

Blev massor av lek, fika och sen fick vi minsann kvällsmat också Det var några trötta barn vi packade in i bilen på kvällen för att köra hemåt igen. Väl hemma fick barnen lite frukt och mjölk innan tandborstning. Vi nattade alla tre samtidigt men Tilda ville inte alls sova trots att det var hennes normala läggtid. Hon var både arg och ledsen så jag tog upp henne en stund sen somnade hon i min famn efter lite alvedon. Vi la märke till att hon ajade och ojade sig och gnagade på nappen med kindtänderna. Vid 23 la jag ner henne i sängen och strax därefter gick vi och la oss.

Men sen vaknade vi av att Tilda skrek hysteriskt vid 01. Jag försökte lugna henne men inget hjälpte. Strax över 04 somnade hon mellan oss och då jade hon skrikit hysteriskt och ajat och ojat sig, kastat sig i ren panik kors och tvärs, böjde hela kroppen i en båge när jag försökte hålla henne i famnen och bara vägrat allt. Varken flaska eller napp funkade och när vi försökte ge Alvedon satte hon i halsen gång på gång. Tillslut fick jag i henne Alvedon och det var strax efter det sol hon lugnade sig.

Tilda är annars en väldigt glad och nöjd tjej, men med humör såklart. Men skrikig har hon i princip aldrig varit om inte något varit fel och när det är fel.. då jäklar får man veta det med!

Men alltså när hon höll på sådär inatt och skrek oavbrutet. En tvååring på nästan 1m och 16-18kg som bara sprattlar.. Vi kände oss såååå hjälplösa! Tanken slog mig flera gånger när jag började få panik över hennes panik... Jag ringer ambulans!

Men det lugnade sig så jag slapp. Verkar ju inte vara något allvarligt eftersom hon lugnade sig efter Alvedon. Men den tanken fanns också! Usch!

Idag har vi varit sjukt trötta och Tildas humör har inte alls varit på topp efter natten, helt förståeligt. Så vi avbokade det vi planerat och stannade bara hemma med undantag för när vi skulle köpa lördagsgodis.

Håll en tumme för att denna natten blir bättre ✌

Gillar

Kommentarer