Julen 2018.

Hej sötisar! Har ni haft en fin jul? Farit runt och firat eller tagit det lugnt? Kanske en blandning av båda?

Vi har haft det toppen! Började julfirandet hos min pappa & H den 22e där det bjöds på massor av julfika, kaffe, babbel och julklappar till ungarna. Lillebror E med familj & lillebror A var också där. Himla mysigt, tack allihopa! Jag roade mig sen med att stå och göra knäck & chokladbollar på kvällen, var klar klockan 01 haha. Ska man ha en massa gott så ;)

Den 23e, lillejul, så hämtade vi upp min mormor och tuffade hem till lillebror E en runda, lillebror A anslöt efter en stund. Vi fikade ännu mer, bytade julklappar och hade det trevligt. Avslutade kvällen hemma med pizza framför tvn. Innan barnen gick å la sig så ställde dom fram pepparkakor & julmust till tomten vid ytterdörren tillsammans med en lapp om att det var till honom. Spänningen var hög och barnen var ängsliga över hur han skulle ta sig in... ventilationen eller brevinkastet? Tänk om han var för tjock?

Men dom små liven somnade tillslut i alla fall och vi kunde ordna med det sista innan vi också gick å la oss. Alla tre barn vaknade titt som tätt hela natten och klockan 02 trodde dom att det var dags att gå upp eftersom dom såg att tomten varit på besök. Fick natta om dom, och vid 04 somnade jag tillslut jag med.

Väcktes sen på julaftonsmorgonen av lyckliga barn som haft tomten på besök såklart. Han hade druckit av julmusten och knaprat lite på pepparkakorna.. och lämnat tre paket vid dörren som fick öppnas direkt.

Vi åt frukost och kokade kaffe och begav oss sen in i vardagsrummet för att samlas vid julgranen och alla paket. Ungarna fick massor av fint, dom var nöjda, uppspelta och glada och jag & hjärtat bytade klappar vi med. Fick en perfekt julklapp :D

Sen fortskred dagen med att leka och mysa, sen åkte vi iväg till sambons ena bror och hans familj där hela svärfamiljen, utom svägerskan L som gottade sig utomlands, befann sig. Kalle på tv, julfika i massor, en febrig Alicia, kusiner som lekte i hela huset, julmat i mängder och tomtebesök. Superfin eftermiddag/kväll och både vi och barnen var så nöjda när vi åkte hemåt! Vi fick dessutom behålla snön över julafton!

Juldagen var lugn, det lektes och pysslades och vi tittade på film. Idag har vi varit i Klippan en sväng och hälsat på min storebror och hans familj, och hämtat lite möbler som vi fick av dem. Blir perfekt när vi flyttat! Tack :)

Nu är jag så trött i fingrarna så jag avrundar nog här. Vi har i alla fall haft en toppen-jul och är tacksamma över alla älskvärda människor vi har runt oss 💗

Gillar

Kommentarer