Julklappstips.

I samarbete med julklappstipsen.nu

Cover image for Blogga om julklappstips!

Jag längtar till julen, juldagarna, julafton. Gör inte du det?
Det jag gillar är tre ting, maten - wooooooha!, gemenskapen - familj, släkt, kärlek, och sist men inte minst... julklapparna! Jag behöver inte något, utan det är glädjen i att ge som är så magisk. Och se när barnen tar emot och öppnar sina klappar är ju ett underbart moment det med.

Ungarna börjar skriva önskelistor vid midsommar och är klara strax efter Lucia. Ungefär halva året babblas det om vad dom önskar sig. Vi brukar vara ganska petiga med att lära dem att säga önska istället för vill ha. Låter så himla mycket trevligare. Och om dom önskar sig trehundrasjuttionio julklappar var så brukar dom i alla fall få tre av de på önskelistan haha. Kändes kanske lite snålt men vi har inte plats med tretton bilbanor, en kamel eller en husvagnssäng inomhus. Nej lite stopp får det vara, men klart de får önskas. Det är bara att önska på!

Ibland är det svårt att hänga med i svängarna när det gäller barnens intressen. Ena veckan är det en röd superhjälte som är det enda i hela världen och veckan efter är det en bil som kan prata. Hur ska man kunna handla julklappar i oktober-november som passar barnen när intresset varierar så? Nej det är inte alls lätt.

Och allra svårast är det att köpa julklappar som blir bra till syskonbarnen. Alicia, Kevin och Tilda har en hel drös med kusiner nu och Alicia är äldst så det är väldigt mycket leksaker som köps vill jag lova! Men vi brukar försöka hitta något som passar varje barn och varje kusin så bra som möjligt. Ibland blir det fel och ibland blir det tokigt, men i slutändan blir det nog okej ändå. För den som har svårt att veta vad "barn idag" leker med och hur utbudet ser ut så kan man kika Julklappstipsen.nu där det finns bland annat kategorin julklappstips barn där man kan kika runt lite.

Jag tyckte det var en superbra sida med massor av bra tips för både små barn och lite större barn. Det är även olika kategorier för pojkar och flickor om man vill, men trycker man bara på barn så är det för alla barn. Här leker ungarna oftast med varandras saker, men ändå önskar de sig väldigt genus-specifika leksaker. Jag gillar när valet finns, att kunna klicka i för bara flickor, Alicia har nog aldrig önskat sig en superhjälte eller en bil och då kan det vara ganska skönt att kunna sålla bort dem från tipsen tänker jag!

Gillar

Kommentarer

Mammatillhmv
Mammatillhmv,
Önskar att jag också hade en familj att umgås med på julen, det är ganska deprimerande när barnen ska va med pappan o jag blir ensam. Men men dagarna före är mysig med barnen iaf.
nouw.com/mammatillhmv
Paulaberglund
Paulaberglund,