Magi

Hur kommer det sig att barnen alltid, aaaaalltid, sover som bäst när man ska upp tidigt? Hur kommer det sig att barnen vaknar tidigare än både solen och tuppen och ibland tidningsbudet när det är helg eller lov? Kvittar om man lurar dom dagen innan och säger vid nattningen att det är skola/förskola imorgon... det funkar inte.

Och när man ska natta barnen. Herregud. När A åker iväg och jag står här själv med tre barn som ska läggas i tre olika rum på två olika våningar så brukar jag få panik. 9 av 10 gånger går det hur fint som helst och jag får en massa timmar all by my self. Sen då när man tänker att nattningen är en piece of cake och man är två vuxna på tre barn... herregud. Då kan det ju ta halva natten att få dom i säng!

Och det bästa av allt.. när man tröttnat på snabbmakaronerna och falukorven, stått och slavat i köket för att göra något gott och näringsrikt till hela familjen. Barnen blir gröna i ansiktet när maten dukas fram. Äckel-ljud hörs.

Vi ber dem att sluta för detta är minsann något helt nytt som vi fixat, mumsigt!
Smaka lite, är faktiskt inget konstigt!

Och så kommer meningen... "neeeeeej för det har jag smakat i skolan och det är inte aaaaaalls gott!"

Coolt, här har man stått och mixat och trixat i köket och är supernöjd... så har man bara copy-cattat mattanten på skolan! Dagen efter serveras snabbmakaronerna och falukorven, föräldrarna blir gröna i huvudet och barnen jublar.

Magiskt,  eller hur!

Gillar

Kommentarer