Måsten skapar ångest.

Godförmiddag! Har ni lika underbart väder som vi har? Solen skiner och det är inte ett moln på himlen 😍

Alicia traskade iväg till skolan med granntjejen medan jag och de små satt och åt frukost. Tilda ligger nu deckad, Kevin har snott min mobil för att ligga och kolla på Netflix och jag sitter med lånedatorn och surfar runt. Telia var gulliga och skickade ut en usb med 100gb mobilt internet tills vi får det fasta installerat nästa vecka. Supergulligt!

Jag satt med listorna en stund igårkväll, försökte minnas när vi köpt alla möbler, vart vi köpt dem och vad de kostat. Har skrivit listor i Excel med ett blad för varje rum och så började vi med möbler och den elektronik vi kunde komma ihåg. Vi måste till huset i dagarna och sitta och gå igenom vartenda pryl. Ångest. Man kan kanske tycka att vi har en fördel där, eller tur, att de mesta av våra saker finns kvar i huset och bara är rök, sot eller värmeskadade. Vi kan ju åka dit och kolla vad vi ägde. Jo, det kan man kanske kalla tur. Men just nu gör jag inte det. Vi ska slå oss ner i vårt förre detta hem som vi bott i under tio år. Bland våra saker som är fulla av svart sot. Vi ska dra fram minsta lilla leksak och tesked och skriva upp, för att sen tvingas lämna kvar det i huset.

Och så slog det mig.. kylarna & frysarna har nu varit avstängda i två veckor. Hur fan ska vi kunna vistas i huset? Det måste ju ha runnit långa vägar nu ... och.... nej jag vill seriöst inte spekulera mer :O Ännu en sak som försäkringsbolaget skulle ta... dock vet jag inte när.

Allt skapar ångest i mitt huvud. Jag mådde apa igår och nu i efterhand är jag säker på att det var en panikattack jag kände av, den släppte dock när A kom hem med mat och sen tog över den största biten med barnen här hemma.

Flera gånger om dagen, ibland flera gånger i timmen, kommer jag på saker som vi fattas. Vi får frågor hela tiden om det är något mer vi behöver och just nu svarar vi nej på den frågan för att försöka ordna med det själva istället. Vill inte vara otacksam, absolut inte, men vi måste få känna att vi har våra saker också, inte andras.

Det som måste inhandlas de kommande veckorna är
Elektronik till oss och barnen
Apparater till köket
Lite mer köksgrejer som kaffemuggar & skålar
Ytterkläder till hela familjen
Regnkläder
Stövlar
Kläder & skor till Alicia
Kläder & skor till mig
Träningskläder & skor till A
Smink & hårgrejer (just nu äger jag en mascara som jag köpte i all hast på apoteket)
Soffkuddar & plädar
Mattor
Lite mer inredning
Skafferivaror
Leksaker till A & K
Gåvagn till Tilda
Förvaringsmöbel till v-rum, Tilda, Alicia, Kevin


Ja ni ser.. vi har kommit en bra bit på vägen på sjukt kort tid, men vi har väldigt mycket kvar. Lite därför jag vill komma igång med listorna till försäkringsbolaget också, så vi får ett litet hum om hur mycket det kan landa på efter åldersavdrag och sådant.

Tacksam över all hjälp, all stöttning och all kärlek vi fått dessa två veckorna 💗
Nu ska vi försöka skapa ett hem, med en känsla av att det faktiskt är vårt hem också ..

Gillar

Kommentarer

Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Hör av er om jag kan hjälpa till med något <3
nouw.com/jenniferssynpalivet
hjartebarnsmamman
hjartebarnsmamman,
Wunderlich
Wunderlich,
Usch gud vad jobbigt, vart i skåne var det ert hus låg😩
nouw.com/wunderlich
hjartebarnsmamman
hjartebarnsmamman,
Mjo :/ Det ligger i Skånes Fagerhult, Örkelljunga kommun.
nouw.com/hjartebarnsmamman