Nedräkning!

--  Inlägget är skrivet i samarbete med CDON.com --

Nu är det inte många dagar kvar till BLACK FRIDAY! Här ska det shoppas julklappar minsann! Tänkte att jag ska hjälpa mormor att klicka hem lite också, så slipper hon fara runt och köpa leksaker till barnbarnsbarnen. Även om det kan vara kul för henne att shoppa så kan det bli stora och otympliga paket som sen ska med på bussen ;) Lättare att klicka hem då!

Ni har väl koll på vad Black Friday är? (Wiki-varning nedan!)
"Black Friday kallas i USA den dag som infaller dagen efter Thanksgiving (som är den fjärde torsdagen i november). Det är USA:s största shopping- och readag. Tillsammans med Cyber Monday tre dagar senare markerar det starten på julhandeln och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa.

Namnet härstammar ursprungligen från Philadelphia någon gång före 1961, där det beskrev den stora trafik- och fotgängarökningen som kom dagen efter Thanksgiving. Uttrycket började spridas utanför Philadelphia 1975 och är nu ett allmänt namn i USA för dagen efter Thanksgiving. Ett antal amerikanska webbutiker erbjuder billigare varor denna dag och riktar sig då även till kunder utanför USA.

Alla butiker har öppet väldigt tidigt, vissa redan öppet från midnatt, andra oftast från klockan 5 eller 7 på morgonen, samt stänger väldigt sent, oftast vid 23-tiden.

Trots att Black Friday inte är någon officiellt ledig dag i USA är alla skolor och många arbetsplatser stängda, för att möjliggöra en fyra dagar lång ledighet med Black Friday som så kallad klämdag."

Tänk om vi också haft ledigt för att shoppa :D

Själv kommer jag att spana in CDON.com eftersom de har precis allt, så kan man beställa från en och samma sida! Perfekt!

( Här hittar du Black Friday hos CDON.com )

Gillar

Kommentarer