Needies & wanties.

Nu är det inte många veckor kvar i det här råttboet! December gick i raketfart och det kommer nog januari också göra med allt vi har inbokat än så länge, sen kommer ju allt spontant, akut och sånt efterhand med haha.

Vi försöker planera så gott det går, men det är inte lätt. När vi lämnar den här lägenheten och flyttar två hus ner, till en lägenhet i bättre skick och med 1,5 rum mer så kommer vi fattas en hel del.

Barnens loftsäng kommer slängas. Dels är den så ranglig nu att den inte lär klara att skruvas isär och byggas ihop, och dels så ska dom inte dela rum mer.

Barnens hylla (en Ikea kallax 4x4) kommer slängas, det är ett under att den hållt under tiden vi bott här. Vi har pressat in den mellan vägg & säng så den står kvar där den står lixom.

Våra soffor. Ja det är ett under att dom går att sitta i. Dom ser ut som fan, världens misstag att köpa tygsoffor när vi har två barn med diagnoser och ett 2-årigt barn som är sjujäklig på att hitta pennor eller dryck. Dessutom var det inget bra att ligga på heller, ryggen är paj. Tror vi har tur om sofforna fixar flytten. Så ja, vi behöver en ny bäddsoffa också!

Diskmaskin ska skaffas, men det är inget akut. Mest en grej vi vill ha för att slippa diska femtioelva gånger om dagen.

Lampor behövs.

Kevin har skrivbord som jag fyndade lokalt och nu står hos min pappa i väntan på flytten. Alicia vill ha/behöver skrivbord. Och så tillkommer ju då skrivbordsstolar x2.

Vi har 1-2 par gardiner. I råttboet vi bor i har det inte varit borrat till gardinstänger, så vi har bara gardiner i köket.

Det blir en del. Tänker max köpa sittsäckarna nya, resten får bli bättre begagnat. Vet ni någon som säljer billigt så hojta gärna till ;)

Jag är lite nojjig för omställningen. Sen branden har de stora kidsen delat rum och haft tryggheten i varandra om natten, även om kvällarna INTE är roliga när dom triggar varandra. Men dom vet alltid att den andre finns i rummet, så kommer det inte va efter flytten. Jag vill försöka få ihop trygga, lugna och mysiga rum till barnen så fort det bara går så dom känner att vi har ett hem, att vi har landat. Alicia vill ha mycket lila, grått och svart medan Kevin är tok-förälskad i grönt, precis den färgen jag fyndade hans skrivbord i :D Kevins rum är ganska stort och Alicias är lite mindre så det är ju en del att tänka på där med med förvaring & inredning. Ska varken bli för trångt eller eka tomt!


👆Ikea hade massor att bjuda på, jysk var lite värre.👇

Gillar

Kommentarer

jessina
jessina,
Alexx
,
Tips, köp inte den svarta bäddsoffan i skinn från jysk. Oskön att sitta i och värre att sova i. Den är hård som sten och trots madrass på så känner men alla reglar i soffan. Sämsta köpet på väldigt länge enligt oss.