Regn & rusk - what to wear?

Innehåller affiliate-länkar

INNEHÅLLER ADLINKS


Sommaren verkar vara i sitt slutskede. Kanske får vi någon vecka till i slutet av månaden, eller i nästa. Regn, härda vindar och kallare tider ligger framför oss. Likaså inskolningar, långa dagar på förskolan, fritids och i skolan.

Så vad klär man barnen i då? Vad ska de ha när de är iväg, och vad ska de ha hemma?
Jag försöker att alltid ha det bästa möjligaste på förskola/fritids och sen bra och hållbara kläder hemma.. men hemma har man (oftast) möjligheten att gå in om man vill, det har man inte på förskola/fritids och behöver då kläder som håller för både kyla och väta.

Vattenpelaren ska vara så hög som möjligt. Vissa regnkläder har dock bara en vattenpelare på 5000, medan andra har tre gånger mer.

Vindjacka, softshelljacka, skaljacka eller galon? Vilket är då bäst? Vad använder ni?

Och så är det såklart superviktigt med väder & klimat. Vi bor i norra skåne och någon riktig vinter har här inte varit på några år, men regn, slask och vindar har vi fått en hel del av de senaste åren. Alltså behöver vi inte lägga lika mycket pengar/tid på vinterkläderna som höst & vår.

Här har vi nästan alltid kört på galon, gärna inte fodrat (men Kevin hade faktiskt det fram till nu). Vi har testat en hel del märken och de flesta gångerna får man ju faktiskt mer för pengarna när man köper märkeskläder. Och att köpa begagnat är inte alltid att lita på eftersom man inte vet hur de förra ägarna har skött tvätt/tork av plaggen.

Regnhatt, regnvantar, stövlar. Det behövs en del. Har man skal eller galon kan man behöva en fleecejacka och kanske en byxa att komplettera med för kallare dagar.

Själv ska jag spana in rean hos lekmer och se om jag kan klicka hem prisvärda men bra regnkläder till barnen inför hösten :)

Gillar

Kommentarer

LKandLife
LKandLife,
Kan annars tipsa om Everest som finns på Stadium. Väldigt nöjd med alla plagg och skor
nouw.com/lkandlife