Sagan om Kevin 💙

Den 25e augusti 2011 plussade vi med ”BĂ€bis” och tiden blev oviss, orolig och spĂ€nnande.
Med tvĂ„ missfall i bagaget under samma Ă„r.. sĂ„ vĂ„gar man knappt hoppas. Jag köpte en hjĂ€rtdoppler för att sjĂ€lv kunna lyssna, och hittade hjĂ€rtljud sjĂ€lv i vecka 11-12. Varje gĂ„ng jag kallade pĂ„ hjĂ€rtat sĂ„ han kunde lyssna, sĂ„ sprang bebisen och gömde sig 😉 Tror han fick höra runt vecka 15! Det hjĂ€lpte mycket det dĂ€r, att kunna lyssna.. fĂ„ en bekrĂ€ftelse pĂ„ att dĂ€r var liv i magen. Och nĂ€r vi gick över 14 veckor kunde vi slappna av ytterligare eftersom vi förlorade en bebis i den veckan..

Trodde att RUL skulle lugna mig mest, men det gjorde nÀstan bara allt vÀrre! I oktober var vi pÄ RUL och det var inget kul besök.
Det positiva var vÀl att vi faktiskt fick se en bebis som rörde sig och levde. LÀkaren kunde inte se magsÀcken, och för detta bokades ett nytt ultraljud. Sen upptÀcktes det Àven att bebisen bara hade tvÄ av tre kÀrl i navelstrÀngen.
En överlÀkare kallades in, men denne kunde bara konstatera samma. Vi fick veta att detta kunde tyda pÄ sjukdom, som hjÀrtfel, det kunde medföra att bebisen inte fick tillrÀckligt med nÀring och dÀrför inte vÀxte dom den skulle. Vi fick komma tillbaka en vecka senare, och dÄ sÄg man magsÀcken som tur var, sÄ det berodde bara pÄ att den precis hade tömt den nÀr ultraljudet gjordes.
Vi gjorde dĂ„ ett ”felsöknings-ultraljud” för att gĂ„ igenom millimeter efter millimeter av bebisen.. och dĂ„ började vi ana vad det var för kön 😛 Vi glömde att titta bort och vi glömde att sĂ€ga att vi inte ville se haha 😉 Men vi frĂ„gade inte iallafall!

Vad lÀkaren kunde se av bebisen, sÄ sÄg den frisk ut.. men vi visste ju att sÄnt gÄr att missa sÄ vi lÀmnade inte sjukhuset med allt för mycket förhoppningar ÀndÄ.. Veckorna gick, magen vÀxte, jag mÄdde allt sÀmre med foglossning, yrsel, svimningskÀnslor, förvÀrkar.. ja allt. Var tillbaka för ett tillvÀxtultraljud i vecka 32 och bebisen sÄg lagom stor och fin ut.

Vi fick veta att skulle den komma runt bf sĂ„ skulle den dĂ„ vĂ€ga 3500-3800. Tyckte det var ganska lagom och hoppades att det skulle stanna dĂ€r 😉 TIO dagar över tiden, var det Ă€ntligen dags. Vi Ă„kte hemifrĂ„n pĂ„ eftermiddagen och körde först inom Mekonomen för att köpa nĂ„gon grunka till bilen.. jag klockade vĂ€rkar med tre minuters mellanrum under tiden. Blev en lagom jobbig bilfĂ€rd, ville dö emellanĂ„t. NĂ€r vi kom in sĂ„ skrevs jag in ganska direkt, nĂ€r dom sĂ„g hur tĂ€tt det var.

HjĂ€rtat fick smita ner för att flytta pĂ„ bilen sĂ„ det inte blev böter och under tiden testade jag lustgasen, Ă€ven kallad bĂ€stis! Han fick lĂ€mna mig en gĂ„ng till vid 18-tiden för att köpa mat med tanke pĂ„ att kiosken stĂ€ngde 😛 DĂ„ var jag heeelt inne i vĂ€rkarna! Tror klockan var lite innan 19 nĂ€r jag ville krysta och fick hoppa upp i sĂ€ngen, fick en undersökning och det konstaterades att det var lite kant kvar.. jag skrek rakt ut ”JAG KRYSTAR!!” och tog i eftersom kroppen ville.. har nog aldrig haft sĂ„ ont :O Var tusen gĂ„nger mer smĂ€rta Ă€n med Alicia. Efter en stund började barnmorskan och sköterskan bli lite smĂ„stressade. Jag kĂ€nde paniken hos dem, och sĂ„g den i deras ögon nĂ€r jag krystade för fulla muggar. Ungen hade fastnat. Ena axeln satt fast och jag fick en sista chans att trycka.. trodde verkligen att jag skulle dö, och sluta andas som jag tryckte.. och ut kom tillslut en stooor bebis.

Vi var i chock.. sĂ„ stor han var! Bm frĂ„gade vad vi tippade pĂ„ och vi sa 4-4200 nĂ„nting. Hon skrattade nĂ€r hon la han pĂ„ vĂ„gen.. som visade 5020gram 💙 Han skrek och skakade, och eftersom han var sĂ„ stor sĂ„ fick han mat redan efter en tio minuter. Hela 50ml slök han med god aptit 🙂 Redan pĂ„ natten kom det in en lĂ€kare som lyssnade pĂ„ honom, och dĂ„ hördes det.. blĂ„sljudet. Jag trodde att min vĂ€rld skulle stanna. Inte en till! VĂ„r underbara barnkardiolog kom in dagen efter och pratade med oss och Anders tog med bebisen, som för övrigt fick namnet Kevin nĂ€r han var tre minuter gammal, ner till barnavdelningen för att göra ett eeg (hjĂ€rtultraljud). Det visade sig att lille Kevin hade flera hĂ„l i sitt hjĂ€rta, dock sĂ„dana som oftast vĂ€xer ihop.

Men för bĂ„de hans och för vĂ„r skull sĂ„ ville dom ha koll pĂ„ honom! *underbart* Vi stannade pĂ„ BB i fyra dagar, fyra lĂ„Ă„Ă„Ă„nga dagar och prinsessan spenderade dessa glatt hos mormor & morfar 🙂
Kevin misstĂ€nktes för gulsot, vilket flera gĂ„nger stoppade hemfĂ€rden.. men tillslut fick vi klartecken! Har nog aldrig sett en sĂ„ stolt unge som nĂ€r Alicia fick se Kevin 💙 KĂ€rlek! NĂ€r Kevin var 4 veckor fick han göra ett eeg (hjĂ€rtultraljud) till dĂ€r man sĂ„g att hĂ„len i hans hjĂ€rta redan börjat vĂ€xa ihop! Och senare under hösten nĂ€r han var runt 4 mĂ„nader blev han friskförklarad och utskriven eftersom hans hjĂ€rta var fullt normalt och helt!