Sagan om Tilda 💙

Vi skulle inte ha fler barn sa vi.
Ack sÄ fel man kan ha! I augusti 2015 började jag fÄ symtom. Kom sÄ himla (o)lÀgligt nÀr sambon var ivÀg pÄ första riktiga militÀrutbildningen och skulle vara ifrÄn oss i tvÄ veckor. Efter nÄgra dagar blev symtomen bara mer och mer tydliga sÄ jag fick kissa pÄ en sticka. Blev positivt direkt. Skickade sms till sambon (hade typ noll telefonkontakt pÄ grund av tidsbrist).
Vi var i chock bÄda tvÄ. I veckor förnekade vi det. En tid bokades i Halmstad för att prata om abort och ett vul gjordes. Ett tydligt foster med pickande hjÀrta i vecka 8+5. Barnmorskan mÀrkte pÄ mig att jag inte visste vad jag ville. Veckorna gick. Vi förnekade graviditeten ganska lÀnge men sen togs ett beslut. Vi skulle bli fem! I oktober gick vi ut med nyheten sÄhÀr

wpid-wp-1445801544793

I början var det en okej graviditet förutom morgonspyan och tröttheten. Jag var glad. Sen kom foglossningen, sammandragningarna och klÄdan. DÄ var det inte lika roligt lÀngre. Jag mÄdde pyton, verkligen pyton. Sov inget, Ät knappt och ville bara att bebis skulle komma. I vecka 39 blev det outhÀrdligt. Vi var desperata och bad vÄrt BB om en igÄngsÀttning men blev nekade.
Kontaktade KK i Halmstad och bad att fÄ komma dit. Blev jÀttebra bemötta men samtidigt visade undersökningarna att varken jag eller bebis var redo sÄ de ville inte sÀtta igÄng pÄ grund av riskerna. Var tillbaka en vecka senare, Àven dÄ blev vi nekade igÄngsÀttning och fick en tid veckan dÀrpÄ.. pÄ BF+1. Min mamma gick bort i cancer nÀr jag hade fem dagar kvar till BF. Mitt psyke var pÄ botten.
Jag sörjde, var i chock, sov inget, hade ont, grÀt.. ja listan kan göras lÄng.
Dagen D (bf+1) kom och jag hade inte nÄgra jÀtteförhoppningar om nÄgon igÄngsÀttning dÄ heller. Dock hade jag lite vÀrkar. Men jodÄ, vi skulle bli igÄngsatta och skrevs in. Statusen var samma som veckan innan, knappt pÄverkad tapp & öppen 3cm.
Beslutet togs att jag skulle sÀttas igÄng med ballongmetoden och vÀrkdropp.

Det blev inte riktigt sĂ„. –> FörlossningsberĂ€ttelse.
Tilda föddes ett par timmar senare 💙 Tilda fick namnet TILDA Annette. Innan min mamma gick bort sĂ„ klappade hon pĂ„ magen och sa att det var en tjej. Helt övertygad. GĂ„ngen dĂ€rpĂ„ sa hon att hon tyckte att ”Matilda” skulle kika ut sĂ„ hon kunde fĂ„ trĂ€ffa henne. Jag bara skrattade bort det.
Men hon hade sĂ„ rĂ€tt, det var en tjej.. en Tilda 💙