Skönt med sommarlov? Nej!

Nu är det äntligen sommarlov!
Fina foton på barn i stiliga avslutningskläder, blommor, glass, glada miner.

Så såg det inte ut i den här familjen.
Natten till igår kom Kevin och ville sova hos oss. Han låg nära nära hela natten. Kollade så jag var kvar. Kramade mig. Höll min hand. Så kom morgonen och det var dags att göra barnen redo för skolavslutningen. Hela pojken slokade. Hans ansikte speglades av förtvivlan. Jag hade förberett i flera dagar. Vi hade ordnat så han skulle slippa att stå med resten av klassen framme i kyrkan och sjunga. Ångestmoment.

Storasyster gjorde vid sig, lillasyster likaså. Kevin klädde sig i favoritshortsen och nya favoritröjan med minions på. Dagen innan frågade jag om han ville ha skjorta men fick svaret "När jag ska på kalas eller fest och fira någon som fyller år så vill jag ha skjorta, men skolavslutningen är inget att fira". Ingen fight jag tar, han fick välja själv. Glad han ville ha kläder på sig.

Sen traskade vi upp till skolan. Många människor, såg hur det kröp i kroppen på honom. Vi gick lugnt till hans hylla för att hänga av hans regnjacka. Folk överallt. Han satte sig ner och sa "Jag vill inte". Jag och lillasyster följde med in i klassrummet fast vi inte skulle det egentligen. Alla barn lös av lycka och förväntan. Kevin såg ledsen och skräckslagen ut. Sen var det dags för samling på skolgården innan dom skulle gå upp till kyrkan för avslutningen. Han ville hem. Han ville att jag skulle följa med till kyrkan. Fick på honom hörlurarna så han slapp höra alla människor. Jag sa till honom att jag och lillasyster skulle gå upp till kyrkan och finnas utanför hela tiden. Finnas där om han behövde. Sen gick jag och lillasyster hem och fröken tog över.

Vi gick hem och tog vagnen, regnskydd och vatten. Gick till affären och köpte lite tilltugg och sen upp till kyrkan. Ösregn och åska. Vi fanns utanför kyrkan hela tiden. 45 minuter senare kom han ut. Han hade fixat att vara där inne hela tiden, bredvid fröken. Gammelmormor hade också kommit för att möta upp barnbarnsbarnen på deras skolavslutning. Samlade ihop min lilla flock och vi började gå mot affären där barnen skulle få köpa glass. På väg hem mötte vi personal från skolan. En av dem sa glatt till Kevin "Nuuuu är det äntligen sommarlov Kevin!". Kevin ville inte prata med personen. Han höll ju inte med. Han vill inte ha sommarlov. Han vill inte att rutinerna ska ta slut. Han vill inte att vardagen vänds upp och ner i två månader.

Vi gick hem och åt våra glassar och hela dagen var fylld av ledsamhet.

Hur var er skolavslutning?

Gillar

Kommentarer