The song.

I samarbete med Lavendla

Har du funderat på hur din begravning ska vara? Vad som ska hända efter att du dött? Jag har. Innan mamma dog tänkte jag knappt tanken, det är så fasligt långt bort. Men mamma dog innan hon fyllde 52, jag fyller 32 detta året. Det är inte många års skillnad där. Tanken på att inte få leva ett långt liv är läskig att tänka, men jag vet att det blir så för många.
Det var inga konstigheter med vad mamma ville, eftersom hon var sjuk så hade det pratats om. Det blev fantastiskt bra, känslosamt till tusen men underbart personligt. Jag trodde aldrig att en låt kunde beröra mig så som mammas gjorde. Jag kan fortfarande inte lyssna på den utan att gråta ögonen ur mig. Den var perfekt.

Även om man har en favoritlåt, så blir det kanske inte den som spelas den dagen ens nära och kära ska ta ett sista farväl. Men om du vill att det ska bli så, så måste du på något sätt underrätta familjen. Hur gör man då? Skriver en lapp och gömmer hemma med texten "öppnas när jag dör". Nej det blir nog inte så bra.

Det finns en supersmart lösning! Begravningsbyrån Lavendla har tagit fram Lavendla Arkivet där du kan logga in och ordna med dokument som ska tittas på efter att du gått bort och när du är borta får din/dina anhöriga (som du själv valt) ett sms med uppgifter så de kan ta del av dina önskemål. Ingen kommer åt det du laddar upp förrän du är avliden. Vet du inte om Lavendla finns i närheten av dig så kan du ta en kik på deras sida för att hitta exempelvis Lavendla Malmö.

Jag vet precis hur jag vill ha det - just nu. Men det är mycket möjligt att det kommer att ändras med åren! Har du funderat något? Vågar du tänka de tankarna? Jag tror att det är ganska sunt att vara medveten om att alla kommer dö någongång och inte trycka det ifrån oss. Även om vi inte vet om det blir imorgon eller om 50 år så kommer det att hända.

Men visst var det en supersmart idé att man kan logga in och ordna med grejer själv!


Gillar

Kommentarer