Urolog, röntgen och behandling.

Hellooo tisdag 🌞

Idag ringde urologen och ville kolla läget eftersom jag avbokat de senaste tiderna på röntgen. Anledningen var ganska enkel i dessa tider. Förkylningssymptom.
Jag har en ny tid om två veckor som jag hoppas på att komma iväg på. Är över ett år sen senaste kollen och då hade det bildats ännu en sten.

För er som inte följt mig så länge så har jag en kronisk njurstenssjukdom. Kroppen producerar njurstenar varesig jag vill det eller inte. 2013 opererade jag bort en sten. Något år senare testade jag att spränga en annan sten.. men det gick inte och den har jag kvar. I samma njure sitter nu en till sten, lite mindre dock men ändå så pass stor att den kommer fastna på vägen till urinblåsan/röret om den lossnar och då kan det snabbt bli livshotande.

Urologen undrade om jag fortfarande besväras av stenarna, och ja det gör jag. Varje dag har jag som både lätt och svår värk. Värken i sig skapar matthet i kroppen och ångest i huvudet. Är så rädd att få sånna anfall jag hade i början av 2013 och bara käkade morfin i väntan på op.
Han sa att han ringer igen när röntgen är gjord och sen får vi diskutera hur vi ska gå tillväga. Den lilla stenen kan man prova att spränga, men eftersom det ändå inte går med den stora så känns det meningslöst att försöka med den lilla. Det får bli en operation igen. Är bara så tråkigt att det krävs att jag ligger inlagd 4 dagar med dränage efter op och sen sjukskrivning på det. Men ja, det måste göras 😣🤐

Njursten är verkligen jävulens påhitt 😭

Gillar

Kommentarer