Växer med barnet.

¤ I betalt samarbete med letsbyit ¤


Vad har ni/har haft för sängar till småttingarna när de slutat med spjälsäng? Alicia fick en juniorsäng direkt efter spjälsängen, Kevin likaså, men Tilda fick en växasäng.
Det ena barnet trivdes väldigt bra i sin spjälsäng och bytade inte förrän sent, då blev det ganska jobbigt med en stooor säng och den fick fyllas med kuddar oh gosedjur. Det andra barnet hatade sin spjälsäng men när juniorsängen kom in så blev sömnen så himla mycket bättre! Minstingen var den som sov i spjälsäng allra längst, mest för att hon trivdes så bra i den och då är det dumt att byta ;)
Jag tror det kan vara lite läskigt för väldigt små barn att gå från en liten spjälsäng och direkt till en juniorsäng eller en vuxensäng direkt. Dessutom kan barnets rum få mindre lekyta av en stor säng också. En växasäng är perfekt, det är bara att låta sängen växa i takt med barnet! Det är inte heller alltid så lätt att veta vilken säng man ska satsa på heller men om man läser på lite om vad som finns så kan man säkert hitta den perfekta växasängen för ens barn.

En sak som jag tycker är viktigt när man byter från spjälsäng till växasäng är att man har sidor på sängen. Barnet har vant sig vid att inte kunna ramla ur en spjälsäng och då kan det helt plötsligt bli farligt om det inte finns sidor på den nya sängen. Det finns många olika varianter på sidor och de flesta växasängar har sidor som är avtagbara så man enkelt kan ta bort dem när de inte längre behövs.

En annan sak att tänka på är maxvikten på sängen. Ofta vill barnet ha en vuxen hos sig vid övergången från spjälsäng till växasäng och det är många föräldrar som tycker det är mysigt vid nattningen också. Då är det bra om sängen klarar av mamma eller pappas vikt tillsammans med barnets ;)

Gillar

Kommentarer