Vilken väljer du?

I samarbete med matkassetopplistan.se

Matkasse Topplistan


Har ni matkasse? Vilken och hur upplever ni den? Hur gjorde ni för att välja och hur länge har ni haft den?
Ja frågorna är många! Är dina också det så tycker jag att du ska spana in den här superdupersmarta 👉MatkasseTopplistan 👈 där du kan läsa på, jämföra och se vad som kan passa dig och din familj allra bäst.

Jag ska vara ärlig (som jag alltid är)… vi har aldrig haft en matkasse! Jag vet inte om det är för att jag älskar att handla mat själv, känna och klämma och få välja vad jag tycker passar oss bäst. Dock är det inte alltid det hinns med och just nu vet jag faktiskt inte när vi storhandlade sist. Dessutom är det svårt att storhandla till ett hushåll på fem personer när man bara har en halv frys & halv kyl. Hade verkligen velat ha en frys till så vi kan handla när det är erbjudanden och slänga i frysen!

Men åter till ämnet. Nackdelen med att inte hinna handla och inte hinna göra (haha eller följa!) matlistor är ju att det lätt blir samma mat hela hela tiden. Ibland tar jag mig tiden och står och meckar ihop något efter recept och får till det riktigt gott, men så vägrar barnen äta och bara tycker det är blä. Då tappar jag lusten att stå i köket och serverar istället makaroner och korv till ungarnas förtjusning.
Det är svårt det där med mat som passar alla munnar också - framförallt när det gäller Kevin i och med hans selektiva kost. Är ju typ bara pasta han äter förrutom kött. Potatis, pommes, mos, ris... allt sånt går bort.

Men jag skulle vilja testa en matkasse för att se lite hur barnen reagerar på en veckomeny och recept att följa. Blir ju lite som med skolmaten, man äter det som serveras?! Hur tänker ni där? Om det kommer mat i matkassen som vi vet kommer ratas av barnen, gör ni den ändå? Man vill ju gärna att alla ska bli mätta och glada men samtidigt inte stå och göra femton olika måltider heller.

Det är ju en del som har väldigt barnvänliga alternativ, så det kanske inte blir en total flopp från barnens sida ändå. Hade verkligen varit skönt att slippa fundera ut svaret på den dagliga frågan "vad ska vi äta idag" och istället hänvisa till en meny ;)

Gillar

Kommentarer