Hjärtläkarbesök

Som jag nämnt tidigare så fick vi ett extrainsatt hjärtultraljud för Alicia eftersom både vi och de på avdelningen anat oråd. Sist såg Dr Rein att läckaget blivit större, och därför skulle vi ju få en tid för ultraljud i början på Juli.. men blev idag istället.
> Innan vi fick komma in till hjärtläkaren så fick Alicia lugnande av sköterskan. Det uppskattades INTE vill jag lova.. och envis som hon är skulle hon fortsätta leka fast hon knappt kunde stå på benen så snurrig hon var. Undersökningen gick jättebra och Dr R kunde undersöka mycket mer nu eftersom att Alicia var lugnare. Han kommenterade dock ett par gånger att hon pratar väldigt mycket ;) Läckaget är oförändrat och stabilt, så det var jättepositivt! Men han fick bekräftat en annan sak som han sa att han anade sist men inte kunde bekräfta då.. Det finns en förträngning i halspulsådern nedanför klaffen som gör att blodet inte strömmar fint och lugnt upp i hjärtat, utan det får turbulens på vägen. Detta var inget vi skulle hänga upp oss på nu, men han sa att det ska kollas nästa gång det med. Så om ett halvår ska vi tillbaka, istället för 1½ år som det skulle varit om allt sett perfekt ut. Hon behöver dock inte medicinering, och vi kunde slappna av mer nu =) Men, det finns fortfarande dessa två saker, som båda två kan göra att hon behöver ytterligare operation... men vi vet inte om det händer om några år.. eller om det händer om 15 år. Vi frågade återigen om hennes trötthet och upprepade infektioner/virus. Dr R tycker inte att det har med hjärtat att göra, utan han sa istället astma. Så nu ska vi kontakta astmasköterskan igen (har träffat henne innan) för att prata om undersökningar, medicin m.m så vi vet hur vi ska göra när hon blir förkyld och börjar rossla i luftvägarna.. Tröttheten skyllde han på att om hon har upprepade infektioner, och rosslar/piper på andningen och det inte behandlas så påverkar det henne hela tiden, och hon blir trött eftersom hon alltid har det extra jobbigt att andas.. Tror att jag har fått med det mesta nu.. blir så rörigt att skriva ;) Har lagt ut en film på Alicia på fb, efter undersökningen när hon fortfarande har lugnande i kroppen och inte riktigt fattar det själv.. hon var envis som synden och ville gå, fast hon ramlade så fort vi satte henne på golvet. Och eftersom damen inte fick sin vilja igenom så skrek hon sig igenom hela avdelningen när vi skulle lämna sjukhuset ;) Haha. Envisheten tror jag hon fått från pappa! :D
Efteråt körde vi inom skopunkten och Alicia fick nya skor ;) Sen käkade vi lunch på Bk :D Alicia älskar ju både dojjor och pommes! Sen blev det även en runda till Äholm, och när vi slutligen kom hem var vi lagom trötta och varma så körde upp till mapa och badade i deras pool =)

Gillar

Kommentarer

Lizette
Lizette,
Skönt att hon inte behövde medicinering och att det gick bra att undersöka henne denna gången.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229