Prinsessa.

Alicia är en prinsessa, verkligen! Men hon är emellanåt också en pojkflicka! Tycker det är kul att hon ena stunden har värsta klänningen och tottar i håret, lånar mina halsband och ser helt underbar ut, för att nästa stund sitta sådär lagom skitig som bara barn kan bli.. och leka med bilar

Har suttit och läst en del på nätet, om andra barn som beter sig som Alicia. Det lät hemskt. Känner mej hemsk när jag ens tänker tanken.. men det är så. Hon beter sig inte som alla andra barn, och hon behöver nog att vi besitter lite kunskap.
En sak som jag är helst säker på, det är att hon behöver rutiner, iallafall på vardagarna. Hon tycker säkert att det är jättekul att åka iväg mitt i veckan och äta middag eller fika hos någon, men hon är sååå trött redan klockan 16 och vill nog bara mysa, leka i sin egen takt i väntan på att mamma & pappa fixar midddag, äta och sen gå och lägga sig. Vissa dagar lägger hon sig redan 18, men oftast 19 och hon somnar direkt. Kanske skulle man hålla det här till att åka bort till helgerna? Jag vet många som gör så, och jag tror att det blir bättre för barnen.. även om föräldrarna kanske saknar det sociala. Men jag kan tänka mej att det är mer “ok” att ta hem besök, för fika, mitt i veckan där innan vi ska äta middag. Det har hon bevisat fler gånger att hon orkar med mer än vad hon orkar med att åka bort, för det tar mer på krafterna och tar längre tid.
Usch det är svårt, när man inte har en manual framför sig..
Och detta är bara en fundering från min sida, en tanke. Det är inget jag har gått och bestämt själv. Men när jag får mina funderingar så hjälper det mig att skriva ner dom.. för ytterligare åsikter och tankar som kan hjälpa mig i mitt spånande

Gillar

Kommentarer

Lizette
Lizette,
Jag tycker det låter som en väldigt bra tanke. =)
Anders
Anders,
det är inget fel på Alicia, men jag vågar väl inte skriva mina åsikter här för du godkänner väl inte kommentaren, och du har säkert redan bestämt dig o vägrar väl lyssna.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229